logo
dansk
english
francais
deutsch
polski

historien bag Hansen & Søn - Tricolore

Hansen & Søn A/S – Tricolore’s historie strækker sig tilbage til 1916, hvor Niels Peter Hansen stiftede vognmandsfirmaet N.P. Hansen i Rødkærsbro. I starten blev alle transporter udført med hestevogn, og var karakteriseret af fysisk hårdt arbejde.

Transportopgaverne bestod typisk i levering af kul, tørv, sand, grus, korn og foderstoffer. I 1928 fik N.P. Hansen sin første lastbil, hvilket var starten på en ny tid for vognmandsforretningen.

I starten af 1940erne kom sønnen Osvald Hansen ind i vognmandsforretningen, og navnet blev ændret til N.P. Hansen & Søn I/S. Osvalds baggrund som mekaniker var til stor nytte i krigsårene hvor lastbilerne måtte køre med gasgenerator pga. mangel på brændstof.

I 1976 blev 3. generation og nuværende ejer Hardy Hansen en del af virksomheden. Han er udlært speditør hos Leman Århus, og med hans ankomst begyndte virksomheden at satse på transporter til udlandet.

I 1978 flyttede virksomheden sine aktiviteter til den nuværende adresse i Padborg. Virksomheden satte herefter fokus på sydgående transporter. Derudover ændrede man navnet til Hansen & Søn I/S.

I alle årene var virksomheden præget af at være en vognmandsforretning, men i 1983 etablerede Hardy Hansen og 2 medarbejdere Tricolore Transport, som var et speditionsfirma.

Formålet med speditionsfirmaet Tricolore Transport var at specialisere sig på transporter til og fra Frankrig, mens vognmandsforretningen fortsat havde fokus på vognmandskørsel.

I 2004 startede 4. generation Henrik Hansen i virksomheden. Hans uddannelse og erfaring indenfor logistikområdet betød, at Tricolore i starten af det nye årtusinde for alvor begyndte at satse på lager- og logistikløsninger til kunderne. Dette medførte, at der i slutningen af 2008 blev etableret et højlager med reoler, smalgangstrucks med EDI og stregkodestyring.

Den 1. januar 2011 overgik selskabet fra at være et interessentselskab til et aktieselskab.

lastbil1
Lastbil2